Ламбре Димитријевић

Хор "Славенски" постоји од самог оснивања школе под окриљем Музичке Академије, далеке 1937.године.

Након оснивања и тешког периода ратних дешавања 1941-1945, свој процват доживљава '70 година под уметничким руководством проф. Ламбре Димитријевића. У том раздобљу, хор "Славенски" је освајао бројне награде и признања, како у земљи тако и у иностранству, снимања за Радио Београд итд.


Тијана Ковачевић

1998. године на чело хора "Славенски" долази Тијана Ковачевић, као диригент и професор теоретских предмета. Под њеним вођством, хор "Славенски" наставља традицију и осваја 1. награду на Републичком такмичењу 2002.године у категорији камерни женски хор, 2008. године 1. награду и назив Лауреата. Хор је учествовао у пројектима Заједнице музичких и балетских школа Србије, Кармина Бурана - Карла Орфа, Реквијем - Њ.А.Моцарта. У јуну 2008.године, хор је снимио музику за Америчку продуцентску кућу у сали филхармоније, а од 22.-26.08.2008. на Охридском хорском фестивалу освојио престижну, специјалну награду за висок ниво хорског извођења. На Охридском хорском Фестивалу, који је одржан од 27.08.-31.08.2009. године, хор "Славенски" са диригентом проф.Тијаном Ковачевић је остварио изузетан успех.

Освајањем 1. награде у својој категорији, хор "Славенски" је стекао право за учешће у Финалу Охридског хорског Фестивала, нашавши се тако у 8 најбољих хорова од преко 80 хорова из читавог света, а изузетним наступом по оцени жирија, на Финалном такмичењу освојио још једну, специјалну награду за најбоље извођење дела домаћег аутора.

На међународном хорском Фестивалу у Бугарској (Китен, Царево, Приморско) током августа 2010. године, хор је освојио 2. награду