Prva muzička škola koja u Beogradu otvara klasu klasične gitare, 1971. godine je škola Slavenski. Osnivač ovog odseka i njegov dugogodišnji profesor bila je Nadežda Kondić. Svojim radom stvorila je temelj za dalji razvoj gitarske pedagogije, jer celokupno današnje školovanje na ovom instrumentu u Srbiji počiva na njenim đacima.


U njenoj klasi diplomiralo je preko šezdeset učenika, od kojih su mnogi nastavili da se školuju širom sveta. To su, između ostalih, Dušan Bogdanović, Slobodan Vijisić, Uroš Dojčinović, Tatjana Kukoč, Vera Ogrizović, Srđan Tošić, Aleksandar Hadži-Đorđević, Svetislav Madžarević, Nenad Kondić, Darko Karajić…
Bila je predavač na internacionalnim kursevima gitare u Grožnjanu i Volosu.
U školi poslednjih dvadeset pet godina radi niz gitarista srednje i mlađe generacije, koji su se u domenu pedagogije i izvođaštva dokazali kao dostojni naslednici ”rodonačelnika” profesora Nadežde Kondić. Navedimo njihova imena: Bera Ogrizović, Tatjana Kukoč, Srđan Tošić, Aleksandar Hadži-Đorđević, Darko Karajić, Boško Radojković, Maja Radovanlija, a među njima su i sadašnji profesori: Uroš Dojčinović, Nenad Kondić, Ognjen Grčak, Dalibor Naumović, Slobodan Milivojević i Dejan Brkić.

Po broju osvojenih nagrada na Republičkim takmičenjima ovaj odsek se nalazi na prvom mestu u Srbiji.